Governance

Tryg Invest er som FAIF under­lagt en række forskel­lige regler, der skal sikre, at vi er organ­is­eret og drevet på en forsvarlig og hen­sigtsmæs­sig måde. Vi læg­ger vægt på tryghed, ordent­lighed og ans­varlighed, og det er afgørende, at vores inve­stor­er og øvrige inter­essen­ter har tillid til os.

Tryg Invest har en række poli­tikker og for­ret­nings­gange, der udgør ram­men for vores virke og sam­spil mellem bestyrelse, direk­tion, inve­stor­er, myn­dighed­er og øvrige inter­essen­ter. Tryg Invest er end­videre under­lagt en række poli­tikker, som gælder på tværs af Tryg koncernen.

Har tilladelse som FAIF

Tryg Invest har tilladelse som for­val­ter af alter­na­tive invester­ings­fonde (en såkaldt FAIF) og er under­lagt tilsyn af Finanstil­synet i hen­hold til lov om for­val­tere af alter­na­tive invester­ings­fonde m.v. (”FAIF-loven”). I rollen som FAIF for­val­ter Tryg Invest en alter­na­tiv invester­ings­fond, Kap­i­tal­forenin­gen Tryg Invest Funds. Deru­dover har vi tilladelse til at udføre såkaldt skøns­mæs­sig porte­føl­je­ple­je, hvilket vi gør for en min­dre kreds af kon­cern­in­terne og eksterne inve­stor­er. Tryg Invest fun­ger­er også som porte­føl­je­for­val­ter for samtlige afdelinger i Tryg Invest AIF-SIKAV og en under­liggende ejen­doms­fond. Endelig har Tryg Invest tilladelse til at mod­tage og formi­dle ordr­er i finan­sielle instru­menter. Det gør os i stand til at dis­tribuere andele i de pro­duk­ter vi ikke for­val­ter, men hvor vi fun­ger­er som porteføljeforvalter.

Bæredygtighedsrelaterede oplysninger for Tryg Invest

Hov­ed­for­målet for Tryg Invest er at for­valte kun­dernes midler på den måde, som kun­derne er stil­let i udsigt. Udgangspunk­tet er fokus på kap­i­tal­be­varende egen­sk­aber, sam­men­hæng mellem risiko og afkast, og i et vist omfang bæredygtige investeringer.

EU’s dis­clo­sure-forord­ning om bæredygtighed­sre­laterede oplysninger (”SFDR”) har til for­mål at øge gen­nem­sigtighe­den og sam­men­ligne­lighe­den af Tryg Invests – og øvrige finan­sielle aktør­ers – arbe­jde med at inte­grere bæredygtighed i process­er og fonde. Det skal foregå både på overord­net virk­somhed­sniveau og på pro­duk­t­niveau for de enkelte fonde eller afdelinger.

Tryg Invests fonde er klas­si­fi­ceret som artikel 8 pro­duk­ter i hen­hold til SFDR, hvilket bety­der, at vi tager hen­syn til miljømæs­sige og sociale forhold samt god sel­sk­ab­sledelse i vores fonde. Vi ind­drager bæredygtighed­srisi­ci i vores arbe­jde, hvilket primært sker i vores risikostyring, lige­som vi for vores pro­duk­ter tager hen­syn til de vigtig­ste neg­a­tive ind­virkninger på bæredygtighedsfaktorer.

På enhed­sniveau tager Tryg Invest på nuværende tid­spunkt ikke hen­syn til invester­ings­beslut­ningers vigtig­ste neg­a­tive ind­virkninger på bæredygtigheds­fak­tor­er (såkaldte PAI’er). Det skyldes, at SFDR stiller en række krav til finan­sielle aktør­ers infor­ma­tion om neg­a­tive ind­virkninger på bæredygtigheds­fak­tor­er, der skal gives på hen­holdsvis enhed­sniveau samt på produktniveau.

Tryg Invest føl­ger udviklin­gen af markedet og udbud­det af finan­sielle pro­duk­ter tæt og revur­der­er løbende sin til­gang til dette arbe­jde. I vur­derin­gen indgår også udviklin­gen af data­grund­laget, der er en vigtig fak­tor for at kunne fore­tage de nød­vendi­ge analyser.

Du kan finde vores PAI-erk­læring her

Tryg Invest og de udbudte pro­duk­ter føl­ger Tryg kon­cer­nens Poli­tik for Ans­varlige Investeringer og Poli­tik for Aktivt ejer­skab. Det bety­der blandt andet, at fondene ind­drager bæredygtighed­saspek­ter og benyt­ter aktivt ejer­skab til at opnå bedre bæredygtighed i produkterne.

Tryg Invest har en Poli­tik for ESG der skal sikre, at vi over­hold­er vores forplig­telser i hen­hold til SFDR og aktivt tager still­ing til, hvor­dan miljømæs­sige, sociale og ledelses­mæs­sige forhold, skal indgå i vores arbejde.

De rel­e­vante poli­tikker find­er du her:
Poli­tik for ans­varlige investeringer — Læs her
Poli­tik for udøvelse af aktivt ejer­skab — Læs her
Poli­tik for ESGLæs her

Aflønning

Oplysninger om indi­vidu­elle ved­er­lag for per­son­erne i Tryg Invests bestyrelse og direk­tion kan find­es her

Der kan find­es infor­ma­tion­er, som går op til 10 år tilbage. Øvrige oplysninger om omkost­ninger mv. skal find­es i årsrap­porten for Tryg Invest.

Tryg Invests generelle løn­poli­tik kan find­es her

Forretningsetik og Whistleblower-linjen

Tryg Invest ønsker at være en virk­somhed som kun­der, samar­be­jdspart­nere, inve­stor­er og andre inter­essen­ter kan have fuld tillid til. Vi har der­for en whistle­blow­er-lin­je, hvor alle kan rap­portere om forseelser eller mis­tanke herom, der relater­er sig til enten lov­givn­ing eller interne ret­ningslin­jer. Alle hen­ven­delser bliv­er under­søgt nøje, og rap­por­terin­gen kan ske anonymt.

Læs mere om whistle­blow­er-lin­jen her

Sådan klager du

Tryg Invest ønsker at have til­fredse kun­der, men skulle der opstå en sit­u­a­tion, der er util­fredsstil­lende, vil vi gerne sikre kend­skab til, hvor­dan Tryg Invest mod­tager og behan­dler klager fra dig som kunde og poten­tielle kunder.

Ønsker du at klage, har Tryg Invest en Klageans­varlig, som du hen­ven­der dig til ved at skrive til:
Tryg Invest A/S
Att. Klageansvarlig
Klaus­dals­brovej 601
2750 Ballerup

eller på invest.compliance@tryg.dk

Læs mere om Tryg Invests behan­dling af klager i Tryg Invests Klagevejledning